Frederickesn

Pensacola, FL Ting å gjøre 5 Flags Speedway

Pensacola, FL Ting å gjøre 5 Flags Speedway (florida)

Fem Flags Speedway i Pensacola åpnet i år 1953, og er et asfaltert racing spor som måler rundt en halv kilometer. Racetrack er oppkalt etter byen Pensacolas kallenavn "City of Five Flags." Speedway ga mange forskjellige klasser til Pensacola-samfunnet og besøkende fra mars måned til oktober, som er sporets vanlige sesong for racing. Blant disse klassene tilbys av Five Flags Speedway er Bombers, Sportsman, Super Stocks, Pro Late Models og Super Late Models klasser. Racer holdes vanligvis en ukentlig basis på fredag ​​kveld.

Racetrack har også vært vertskap for flere regionale turneringsserier. I løpet av det første året var Five Flags Speedway i drift, var det et løp som en del av Grand National, som i dag er kjent som Monster Energy NASCAR Cup Series. Herb Thomas vant løpet med sin "Fabulous Hudson Hornet." Speedway har også arrangert raser av andre nasjonale racing turer. Disse turene inkluderer NASCAR K & N Pro Series Øst og CARS X-1R Pro Cup-serien.

Five Flags Speedway er også vert for flere arrangementer gjennom året i tillegg til løp. Speedways signaturhendelse hvert år er Snowball Derby. Dette har selv blitt avholdt hvert år i desember siden år 1968. ESPN har en gang oppgitt at arrangementet er et av landets ledende sen-modell-racerbiler og tiltrekker seg mange av de beste racerbilkjørerne. Banen er kjent for å være utrolig rask på grunn av sin høyt bankede sving og layout. Nåværende rekord for Snowball Derby er 16,120 sekunder.

Den 31. mai 1953 åpnet Five Flags Speedway for racere. Flere ting hadde gått galt, noe som resulterte i at åpningsdagen var en skremmende, hektisk og pedagogisk opplevelse. Banebanen hadde blitt forsinket på grunn av dårlig vær, og smuss endte opp med å bli spredt over banen under forberedelse av Speedways første løp. En fjorten-bil pileup i løpet av første omgang var resultatet av sporets støvete forhold på grunn av smuss.

Bare to uker etter åpningsdagen var Five Flags Speedway vert for det eneste løp i NASCAR Grand National. Heldigvis var banebrytingen ferdig med denne gangen, og det var ikke mer støv. Lee Petty ble satt til å vinne løpet, men da regnet begynte å falle i løpet, falt han bak på grunn av at bilen ikke hadde vindusviskere. Til slutt var Herb Thomas seirende da løpet ble kalt på runde 140 ut av de opprinnelig planlagte to hundre runder.

En av de mest populære kampanjer i Five Flags Speedways historie var langdistanse løp i desember, kjent som Snowball Derby. Sporets første Snowball Derby inneholdt et løp på bare hundre runder. Løpet satte hendelsen opp til å være en av de mest prestisjefylte og vellykkede hendelsene i landet. I dag har arrangementet et løp som består av tre hundre runder. Snowball Derby har blitt holdt den første helgen i desember i de siste tretti og åtte årene.